maandag 8 juni 2015

Aubergine met lamsvlees..

Aubergines! Prachtig en lekker! Aubergine is geen groente maar een plant. Je kan er heel veel mee doen. Bijvoorbeeld grillen en lekker op brood eten met wat roomkaas of lekker mee wokken of bakken. Al met al kun je met aubergine veel doen.
Vandaag heb ik aubergine met lamsvlees en rijst gemaakt. Het is een Iraans gerecht waar ik dol op ben. Het heet in Iran khoreshte bademjan. Jammieeeee!! 

Wat heb je precies nodig? Ik heb het voor 3 personen gemaakt.
  • 2 aubergines
  • 500 gr lamsvlees zonder bot
  • 2 kopjes rijst
  • Uitje
  • Knoflookpoeder
  • Kurkuma
  • Zwarte peper
  • Tomatenblokjes in blik

Allereerst moet je de aubergines bakken in een klein beetje olie. Aubergines nemen heel veel olie op. Dus bij elke lading aubergines doe ik een beetje olie in de pan. Aan beide kanten goed bakken tot ze een beetje van kleur veranderen. 
Dan je lamsvlees in blokken snijden. Ondertussen kun je je stoofpan warm laten worden en een scheutje olijfolie erin doen. Uitje snipperen en deze in de pan doen. Het moet een beetje glazig worden, zodat je het vlees erbij kan doen. Goed het vlees op een hoog vuurtje laten braden. Als het vlees goed bruin is aan alle kanten, doe je er 1 theelepel zout, kurkuma, knoflookpoeder en zwarte peper bij. Dit goed mengen met het vlees. Even laten staan en dan doe je de tomatenblokjes erbij. 2 keer je blikje vullen met water en erbij doen. Even roeren en op een middelmatig vuurtje 1 uur laten sudderen. Af en toe even kijken hoe het gaat en alles even roeren. 
Na 1 uur proef je even of het vlees lekker mals is. Zo niet, laat je het nog even staan. Wanneer het vlees goed mals is, doe je de aubergines erbij. Even goed roeren zodat de aubergines onder de tomatensap zitten. Dit laat je 30 minuten op een laag vuurtje staan. Als je het lekker vindt, kun je er voor de smaak 1 limoentje in persen. 

Je rijst kun je maken op de manier hoe jij het gewend bent om erbij te serveren.

Ja...en dan is het tijd om lekker van je maaltje te gaan genieten. 

Ik zeg nooshe jan!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten