Translate

donderdag 11 juni 2015

Aardappelsalade a.k.a salad olovie

Aardappelsalade er zijn verschillende manieren om het te maken. In Iran hebben we ook een aardappelsalade. Salad olovie heet het, om je vingers bij af te likken. Tenminste als je van aardappelsalades houdt.

Salad olovie wordt meestal gemaakt voor verjaardagen of als je gaat picknicken. Is een gerecht die je koud eet en goed mee te nemen is.

Je kan het op verschillende manieren eten. Lekker op brood of op een crackertje, maar dat is natuurlijk niet nodig. Je kan het ook zonder brood eten.

Ik heb het gemaakt, zodat we het lekker mee kunnen nemen op reis. We gaan een weekendje naar Milaan met de auto en onderweg wil ik natuurlijk wel lekker een broodje kunnen eten.



Wat heb je allemaal nodig (5 personen)
  • 2,5 kilo aardappels
  • 1 pot augurken
  • 1 pot mayonaise ( ik gebruik yogonaise)
  • 10 eieren
  • 1 blik mais ( optioneel)
  • 1 blik doperwten (optioneel)
  • Turkse worst of kipfilet
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • olijfolie
  • 1 halve citroen of limoen (optioneel)
Allereerst alle aardappels schillen en met een beetje zout koken. Dan al je eieren hard koken. Ondertussen kan je alvast je augurken en je Turkse worst in kleine blokjes snijden. Als je kipfilet gebruikt, moet je die natuurlijk ook eerst koken.
Wanneer je aardappels zijn gekookt deze afgieten en af laten koelen. Als je aardappels zijn afgekoeld kan je ze gaan raspen. Dit doe je ook met je eieren. 
Dan doe je de augurken, eieren, mais, doperwten en je Turkse worst in een grote schaal. Dit ga je lekker op smaak brengen met zout, peter en knoflook. Je doet een scheutje olijfolie erbij en gaat alles goed met elkaar mengen. Dan doe je 3 eetlepels yogonaise erbij en ga je dit weer goed met elkaar mengen. Als je denkt dat het te droog is, doe je er nog 1 lepel yogonaise bij. Het moet niet te kleverig of te droog zijn. Even proeven en anders nog een beetje zou bij doen als het te flauw is.
Ik doe er meestal de sap van een halve citroen erbij. Geeft je aardappelsalade een lekkere kick.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan kan je het in een mooie grote bord doen en even in de koelkast laten. 

Wanneer je gasten zijn gearriveerd of je hebt je spullen gepakt om te gaan picknicken kan je de aardappelsalade uit de koelkast pakken. 

Een tip: Salad olovie is super lekker met vers stokbrood. 

Je kan natuurlijk lekker variëren met de ingrediënten. Sommige vinden het lekker om er een bosuitje in te doen. Maak je salade op de manier dat jij het lekker vindt. 

Ik deel deze recept met jullie, zodat jullie een ideetje krijgen hoe wij deze aardappelsalade maken. Maar het leukste is natuurlijk lekker experimenteren met wat jullie lekker vinden. 


Enjoy the weather! 

Sono andoto a Milano! Ciao :-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten